You are here: / Gotowanie / Gastronomia wyposażenie

Gastronomia wyposażenie

gastronomia-wyposazenie-7
6.00 avg. rating (65% score) - 1 vote

gastronomia-wyposazenie-7Jakość serwowanych posiłków w lokalach gastronomicznych, uzależniona jest od jakości produktów używanych do przyrządzania potraw a także innego czynnika jakiego potrzebuje gastronomia wyposażenie dobrej jakości jako kolejny ważny czynnik. Podając niektóre dania niezbędny jest kociołek do gulaszu wraz z chochelką, który swoim ekskluzywnym wyglądem zachęci gości do spożycia posiłku. Żaden zakład prowadzący żywienie ludności nie obejdzie się od łyżek do serwowania różnej wielkości, waz do podawania zupy a także zastawy stołowej w której skład wchodzą talerze płytkie małe i duże, miski i salaterki. Aby podać desery konieczne będą pucharki do lodów, szczypce do nakładania ciasta czy patery do układania różnych smakołyków. Podając gościom pieczywo gastronomia wyposażenie musi posiadać estetyczne i higieniczne, dlatego koszyczki powinny wyglądać schludnie i czysto. Żadna restauracja nie obejdzie się bez kubków, szklanek czy też sosjerek do serwowania pysznych sosów. Aby podać gościom większą ilość kompotu czy na przykład podpiwka konieczne będą dzbanki a do otwierania butelek otwieracze.

Zobacz także:

YOU MIGHT ALSO LIKE