You are here: / Kuchnia / Organizacja wesela od strony kulinarnej.

Organizacja wesela od strony kulinarnej.

kulinaria (13)
9.00 avg. rating (80% score) - 1 vote

kulinaria (13)Ślub i wesele, ten jeden z najważniejszych dni życia planowany jest w najdrobniejszych szczegółach z dużym wyprzedzeniem czasowym. To właśnie wtedy zależy nam, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik – również ze strony gastronomicznej.
Na kulinaria weselne zazwyczaj składa się wykwintny obiad, tradycyjny rosół oraz drugie danie złożone z kilku rodzajów mięs, surówek do wyboru połączonych z pieczonymi ziemniaczkami, bądź kluseczkami. Na stołach króluje zimna płyta, wędliny na półmiskach, galarety, śledzie pod różną postacią. Na paterach piętrzą się kawałki wymyślnych słodkości, serniki, biszkopty przekładane kremami, ciasta i ciasteczka. Organizatorzy wesel nieustannie poszerzają swoją ofertę np. o kulinaria wegetariańskie. Menu jest ustalane indywidualnie przez klienta. To duże wyzwanie dla przyszłej pary małżonków, żeby skomponować jadłospis pod dużą ilość osób. Dobra jakość podanych potraw w smaku, apetyczny wygląd, odpowiednia ilość oraz wystrój stroju i wnętrza zagwarantuje sukces.

Zobacz także:

YOU MIGHT ALSO LIKE